Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Bodrum Gökçeler Kalesi

Bodrum Gökçeler Kalesi hakkında Detaylı açıklama.

 

Geometrik çağın kalıntılarını görmek, tatil günlerinde tarihi alanları değerlendirmek isteyenler için en ideal yerlerden söz etmeye devam ediyoruz. Bodrum yarımadası, günümüz turizmi açısından önemli olmakla birlikte geçmiş tarihiyle de dünya genelinde nam salan bir yerdir. Muğla’nın ilçesi olan Bodrum’da yer alan tarihi ve gezilecek yerleri anlatmakla bitirmenin mümkün olmayacağını başından söylemek gerekiyor.

Ancak yine de farklı yönleriyle değerlendirilmeye en layık yerler hakkında bilgi vermeye çalışalım. Pedesa (Gökçeler Kalesi) Konacık mahallesinden bir yol ayrımı ile gidilebilen bir antik kenttir. 1919 - 1921 yılları arasında İtalyan hafirler tarafından açılan Pedesa’da bulunan kalıntıların, geometrik çağdan kalma olduğu anlaşılmıştır. Zaten antik kente gittiğinizde, daha yoldayken bile kente ulaştığınızı çağrıştıran bazı alanları göreceksiniz. Özellikle kubbeler ve mezarlar bunu en iyi şekilde anlatan yönlerdir.

Gökçeler kalesi (Pedesa) günümüz turizmi adına en çok incelenmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Farklı bir yapısı, duvarları ve görülmesi gereken yerlere sahip olan kale etrafında Gökçeklerin büyükbaş hayvanları otlanmaktadır. Aslında doğal bir tabiat isteyenler için de ideal bir yer olduğundan söz edilebilecek yer, denize yakın olmasından dolayı da yine incelenmeye değer güzelliklere sahiplik ediyor.

Bodrum tatili günlerinde gezilmesi gereken yerler arasında kendini gösteren Pedesa, tur firmalarının da uğradığı yerlerden biridir. Tüm bu güzellikleri yerinde incelemeniz, daha farklı duygulara kapılmanızı sağlayacak, en güzel şekilde tatil günlerinizi değerlendirmeniz açısından yararlı olacaktır.