Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Bulak Mağarası

Turizm dünyasının son zamanlarda üzerinde en çok durduğu yerlerden biri Karabük’ün Safranbolu ilçesidir. İlçe, doğal güzellikleriyle birlikte bir de tarihi geçmişiyle de kendinden söz ettiren bir yapıya sahiptir. Tatil için tercih edebilecek güzelliklere sahip olan bu güzelim ilçede dikkat çeken yapılardan biri de Bulak Mağarası’dır. Bulak Mağarası tarihi, milyon yıllar öncesine dayanmaktadır. Oldukça güzel ve bir o kadar da gizemli olan mağara, 3 kattan oluşmaktadır.

En alt katında yılın 365 günü akan bir dere, orta katı 1200 metre uzunluğunda olup, damlataş, sarkıt,  dikit ve sütunlar gibi yerleriyle dikkatleri çekiyor. Turistlerin en çok ilgilendikleri bölüm de orta kattır. Bulak Mağarası’nın dikkat çeken yapısını yerinde incelemek, tatil günlerinde görülecek en güzel yerlerden biri olacaktır.

Bulak Mağarasi

Safranbolu gezilecek yerler  hakkında detaylı bilgiler alabilir ,sitemizin ilgili bölümlerini inceleyerek otelleri ve otel fiyatları hakkında da detaylara ulaşabilirsiniz. Zamanınızı değerlendirmek, tatil günlerinizi renklendirmek ve sevdiklerinizle bir arada kalmak için en ideal seçimlerden biri olacağını düşündüğümüz Bulak Mağarası, görülmesi gereken en güzel Safranbolu turistik tarihi yerleri arasındadır. UNESCO (Dünya Mirasları Listesi) arasında yer alan mağarayı mutlaka ziyaret etmeniz gerekiyor.