Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Bodrum Kalesi

Tatil bölgeleri değerlendirilirken, gidilecek yerin konumu, hangi mevsime uygun olduğu, eğlence, tarihi yerler ve diğer yönleri incelenerek değerlendirilir. Bu şekilde bir planlama içerisinde gezi turu ya da tatil planı yapanların çok daha keyifli zaman geçirdiklerini söylememiz gerekiyor. Tabi ki her yeri ayrı ayrı olarak incelemek araştırmak belki de zaman kaybı açısından büyük bir aksamanın meydana gelmesine neden olacaktır. Ancak sitemizde sizlere bu konuda fikir verecek bilgileri paylaşarak tatil öncesi plan yaparken yardımcı olacak bilgilere yer veriyoruz. Tüm bunları inceleyerek keyif içinde bir tatil gerçekleştirme imkanını elde edebilirsiniz. İlk olarak Bodrum tatili yapmak isteyenler için farklı bölgeleri değerlendirerek, daha hoş zamanların geçmesini sağlamak adına gerekli bilgileri vereceğiz. İlk olarak Bodrum Kalesi’nden başlayalım.

Bodrum Kalesi

Bodrum gezilecek yerler arasında en çok değerlendirilmeye layık olan ve Bodrum tatil günlerinde mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Bodrum Kalesi, 1406-1523 yılları arasında inşa edilen St. Jean Şövalyeleri'nin kalesidir. 180 x 185 m ölçülerinde yapılan kale içinde, farklı ülkelerin isimleriyle isimlendirilmiş kuleler bulunuyor. Fransız Kulesi, İtalyan Kulesi, Alman Kulesi, Yılanlı Kule ve İngiliz Kulesi olan bu kuleler arasında en yüksek olan Fransız Kulesi’dir. 47,50 metre yüksekliğinde olan kule, görülmeye değer en güzel yerlerinden biridir.

Turizm dünyasının üstünde en fazla durduğu ve her sezon yüz binlerce turistin ziyaret ettiği yerlerden biri olan Bodrum Kalesi, farklı yönleriyle incelenmeye değer güzelliklere sahiplik etmektedir. Farklı dönemlerde, farklı egemenliklerin kullandıkları bir yer olduğu için iç kale duvarlarında farklı figürlerin kendini gösterdiğini ifade etmemiz gerekiyor. Osmanlı padişahlarından II. Mahmut tuğrası, haçlar, düz veya yatay bantlar, ejder ve aslan gibi figürler, ziyaretçilerin oldukça dikkatini çeken yönlerden biridir. 19. Yüzyıllara gelindiğinde, kale hapishane olarak kullanılmaya başlamış bu nedenle iç kale bölümünde bir de hamama yer verilmiştir. Bu yönüyle de Osmanlı mimarisini andıran Bodrum Kalesi, farklı bir güzelliğe bürünerek, gelenleri karşılama noktasında en görkemli güzellikleri sunmaktadır.

Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan Bodrum Kalesi’nde farklı tarihi eserler ve figürler bulunmaktadır. Türk hamamı, Amphora sergilemesi, Doğu Roma Gemisi, Cam Salonu, Cam Batığı, Sikke ve Mücevherat Salonu, Karyalı Prenses Salonu, İngiliz Kulesi, İşkence ve Katliam Odaları ve Alman Kulesi gibi değerlere yer verilen Bodrum Kalesi’nde bir de açık bir alanda sergilenen tarihi eserler bulunmaktadır. Aradığınız keyifli tatil günlerini yakalamada elde etmek istediğiniz ayrıcalığı en iyi yönleriyle sunan Bodrum Kalesi, görülmesi gereken en güzel yerlerden biridir.

Bodrum tatili günlerinde en keyifli zamanlara sahip olmak ve değerlendirilmesi gereken yönleriyle tur düzenlemek isteyenler için Bodrum otelleri de hizmet sunmaktadırlar. Bu anlamda yapılan tur gezileriyle de görebileceğiniz Bodrum Kalesi, tatil günlerinizin daha keyifli geçmesini sağlayacaktır. Aradığınızın en iyisine sahip olmak, görmek istediğiniz güzelliklerin en iyisini yakalamak için yaz tatilinde ya da Bodrum seyahati yaptığınız günlerde mutlaka burayı da görmenizi öneriyoruz.