Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Amsterdam Ulaşım Hakkında Detaylı Bilgiler

Amsterdam Ulaşım Hakkında Detaylı Bilgiler

Amsterdam Ulaşım Hakkında Detaylı Bilgiler

 

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, turizm açısından da oldukça önemli yerlerden biridir. Oldukça görkemli olan bu şehirde tatil yapma planı içerisinde iseniz sizlere burada ulaşımın nasıl olduğunu, Amsterdam Havaalanına nasıl ulaşabileceğinizi, şehir merkezine gidiş yolları hakkında bilgileri vereceğiz. Daha güzel bir tatil için önceden bilgi almanız elbette daha rahat gezmeniz adına oldukça etkili olacaktır.

Amsterdam Schiphol Havalimanı – Amsterdam Merkez Ulaşım: Gezinizde uçak yolunu tercih ediyorsanız, Schiphol Havaalanına uğramak zorundasınız. Buradan şehir merkezine gitmek için tren yolunu tercih etmeniz hem daha sağlıklı olacak hem de daha uygun olacaktır. Havaalanından Amsterdam şehir merkezine Havaalanının içinde yer alan Amsterdam Centraal istasyonunda 2 numaralı train (tren) ile ulaşabilirsiniz. Renkli bilet makinelerinin yer aldığı istasyonda, tek kullanımlık bilet alın. Bunu veren makine sarı renkli makinedir. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey, bilet almak için kredi kartı kullanmak zorundasınız.

Amsterdam Havalimanından Merkez'de Ulaşım: Tatil günlerinin daha keyifli geçmesini sağlamak için şehir merkezinde zaman geçirmek isteyenlere, bisiklet en ideal seçeneklerden biridir. Zaten Amsterdam şehir merkezine gittiğinizde yoğun bisikletlerin olması oldukça dikkatinizi çekecektir. Daha farklı bir şekilde seyahat etmek istiyorsanız ise tren ile de yolculuk yapabilirsiniz.

Amsterdam Bisiklet Kiralama: Amsterdam merkeze ilk geldiğinizde Centraal istasyonunun 100 metre civarında çok sayıda bisiklet kiralama yerleri görebilirsiniz. Buradan kendinize göre bir bisiklet seçerek şehri gezmeye başlayabilirsiniz. Bisiklet kullanıcılarının park sorunu ile kesinlikle karşılaşmayacaklarını söylemek gerekiyor. Belediye görevlilerinin bisiklet park etme konusunda ücretsiz yardımlarından yararlanarak kolaylıkla bisikletinizi park edebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir detay, uzak ya da yakın bir yere gittiğinizde bisikletinizi kilitlemeniz, çalınmaması adına güvenli olacaktır.

Amsterdam – Paris Arası Ulaşım: tatil günlerinde daha fazla zaman geçirmek isteyenler ve bu tatil günlerinde Paris’e de bir tur düzenlemeyi düşünenlerin öncesinden uçak bileti temin etmelerini öneriyoruz. Ancak seyahatinizi tren ya da otobüsle de gerçekleştirebilirsiniz. Amsterdam- Paris arası tren ile 4 saat, otobüs ile 8 saattir.