Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Geçmişi uzun dönemler öncesine dayanan ve kültürü ile kendine özgü bir yaşam biçimi sunan Edirne’de gezilecek yerlerden biri de Arkeooloji ve Etnografya Müzesi'dir.

İki bölümden oluşan müzenin bir bölümünde etnografı eserler sergilenmektedir. Bu bölümün hemen girişinde Edirneli bir şahsın müzeye hediye ettiği gümüş eşyalar ve tarihi değeri yüksek olan farklı türden tarihi eserler bulunmaktadır.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Gördes tipi halı seccade, 19. Yüzyıllara ait Şarköy kilimleri gibi farklı eserler sergilenmektedir. Aynı bölümde yer alan üç adet vitrin bulunmaktadır. İlk vitrinde Osmanlı Padişahları döneminde basılan sikkeler, ikinci vitrinde; temel hafriyatları (kazılar) sırasında çıkan defineler, üçüncü vitrinde ise yurt dışına kaçırılırken gümrük kapılarında yakalanıp müzeye getirilen sikkeler sergilenmektedir. Bu bölümü yeterince gezdikten sonra arkeoloji bölümünü incelemeye başlayabilirsiniz. Arkeoloji bölümü de yine incelenmeye değer yönlerinden biridir. Bu bölümde duvar boyunca sergilenen eserler üç bölümdür. Yazıtlar, mimari parçalar, steller şeklinde ayrılan bölümlerin her birinden önemli değere sahip tarihi eserler sunulmaktadır.

Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Edirne gezilecek yerleri arasında değerlendirmenizi önerdiğimiz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile tatil günlerinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.