Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Anamur Müzesi

Her zaman olduğu gibi Mersin turumuza da öncelikle şehrin önemli yerlerinden olan müzelerinden başlamak istiyoruz. Mersin (İçel)’de göze çarpan ve en çok bilinen müzelerden biri Anamur Müzesi’dir.

Kapsamlı alanlarıyla göze çarpan Anamur Müzesi’nde etnografı ve arkeolojik eserler bölümü, kütüphane, fotoğrafhane, laboratuvar, ve sanat galerisi gibi üniteler yer almaktadır. Roma dönemi, Bizans çağlardan kalan kalıntıların arkeolojik kazı çalışmalarında elde edilmesiyle zenginleştirilen bu bölümü ziyaret edebilirsiniz. Müzenin en çok dikkat çeken yer ise Anamur Nekropolünde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sırasında elde edilen 36 parça ajurlu Bizans yapısı altın objeler, bronz athena, kantar ağırlığı bölümüdür.

Anamur Müzesi

Müzenin etnografi bölümünde ise yöre halkının yaşam biçimini ele alan eserler, Yörük kıyafetleri gibi eserler sergilenmektedir. Zamanınızı değerlendirmede tercih edebileceğiniz ilk yerlerden birinin burası olmasını öneriyorum.

Anamur Müzesi

Mersin'i daha yakından tanımak, etnografik değerlerini incelemek ve şehir hakkında daha fazla bilgi edinmek için ziyaret listenizin ilk sırasına almanızı önerdiğimiz Anamur Müzesi, Akdeniz gezinizin Mersin (İçel) seyahatini çok daha farklı kılacaktır.