Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Antalya Müzesi

Antalya Müzesi Hakkında bilgi sayfasi

 

Antalya, tatil anlamında değerlendirilen ve en çok turist çeken illerimizden biridir. Bununla birlikte bir de tarihi mekanları ve müzeleriyle de dikkatleri üzerine çeken şehir, geçmiş dönemlerde arkeoloji uzmanlarının da gündeminde yer alan bir şehirdi. 1919 yılında İtalyan arkeologlarının şehre gelmesiyle birlikte, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkması da başlamış oldu. Ancak bu arkeologlar, buldukları tarihi eserleri, kendi ülkelerine götürmenin peşindeydiler. O dönemlerde Lise Öğretmeni olan Süleyman Fikri Erten, bu olayın karşısında durarak, götürülmemesi için harekete geçti. Tekeli Mehmet Paşa Camii'nin yanı başında terkedilmiş mescidi restore ederek, bulunan tarihi eserleri buraya aldı.

antalya müzesi

Antalya Müzesi’nin ilk temelleri de bu dönemde atıldı. Daha sonra 1937 yılında Yivli Cami müze haline getirilerek bulunan tarihi eserler burada muhafaza edilmeye başlandı. Konyaaltı ilçesinde bulunan Antalya Müzesi, toplamda 7,000 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. İçerisinde 5,000’in üzerinde eserin olduğu müze, Antalya gezilecek yerler listesinin en başında, turizm dünyasını ilgi çektiği mekanlardan biridir. Keyifli bir tatil ve tarihi mekanları incelemek adına değerlendirilmesi gereken yerlerden biri olan Antalya Müzesi, görülmeye değer tarihi eserleri, eski uygarlıkların kalıntıları ile renkli bir tatil yapmanız adına en ideal seçeneklerden biri olacaktır.

antalya müzesi0707

Güzel zamanlarınızı değerlendirmek, yaz tatilini yaşarken farklı bir konsepti değerlendirmek ve ilin diğer güzellikleri ile de tatilinizi daha farklı bir hale getirmek için Antalya tarihi yerleri hakkında bilgi edinmeniz isabetli bir hareket olacaktır.

Antalya Müzesi Ziyaret Saatleri

Nisan-Ekim
Yaz Açılış Saati: 09:00

Nisan-Ekim
Yaz Kapanış Saati: 18:30

Kasım-Mart
Kış Açılış Saati: 08:00

Kasım-Mart
Kış Kapanış Saati: 17:00

Tatil Günü:
Her gün açıktır.Giriş Ücreti: 20 TL

Antalya Müzesine Sanal tur ile gezebilirsiniz : http://www.kultur.gov.tr/genel/SanalMuzeler/Antalya/index.html

 

Bir yıl boyunca Müzekart ile 2 kez, Müzekart+ ile ise sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

Adres     : Konyaaltı Cad. No:1 07050, Antalya

Tel         : +90 (242) 247 76 60