Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Bodrum Mindos Kapısı

Bodrum gezilecek yerleri anlatırken, doğrusu her birine sayfaların ayrılması gerektiğini itiraf etmem gerekiyor. Özellikle tarihi yönleri, turizm dünyasındaki önemi ve ülkemiz adına sağladığı katkılar açısından değerlendirildiğinde bile oldukça kapsamlı alanlara sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Bodrum’da gezilecek yerler arasında yer alan Mindos Kapısı (Mydons Gate), Halikarnas Mozolesi’nin iki giriş kapısından biridir. Mozolenin batısında kalan kapı, antik dönemlerden kalma bir yerdir. Ancak günümüze buranın sadece duvarları ulaşmıştır.

M.Ö.333 yıllarında şehri fetheden Büyük İskender, Mindos Kapısından girmiştir. Büyük bir savaş, çetin süreçlere sahne olan şehir sonunda fethedilmiştir. Ancak bu fetih sırasında, tüm şehrin zarar gördüğünü söylemek gerekiyor. Sadece Mausoleum tahribat görmeden ayakta kalmayı başarmıştır.

Tarihi dokulara sahip olan Bodrum’da gezilmesi ve görülmesi gereken birçok yerin olduğunu söylememiz gerekiyor. Hem yaz eğlenceleri hem de tarihi yerleri gezmeniz adına en iyi yönlere sahip olan Bodrum’da bundan farklı olarak çok daha değişik yerler de bulunmaktadır. Ancak tur düzenlemesi yapan firmalardan yararlanarak görmeniz gereken yerlerden birinin Mydons Gate (Mindos Kapısı) olduğunu söylemek gerekiyor.