Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Dalyan Nehri (Ortaca)

Dalyan Nehrini Keşfedelim

Turizm açısından ülkemizin çok farklı yerlerinin olduğunu ve her yerin kendine has güzelliklerinin olduğunu söylemek gerekiyor. Özellikle de tatil bölgelerinde görülmesi gereken yerler arasında, birbirinden farklı ve görkemli yapıların olması, tatil günlerinde daha fazla güzelliği bir arada görmek adına oldukça ideal fikirlerden biridir. Marmaris gezilecek yerleri arasında olan ve turizm dünyasının özellikle tercih ettikleri yerlerden biri de Dalyan Nehri’dir.  Marmaris’in Ortaca bölgesinde yer almaktadır. Mükemmel bir doğası, berrak suları ve kanoların üzerinde su sporları yaptıkları bir yer olan nehir, aynı zamanda balık avlamak isteyen tatilcilerin de uğrak yerlerinden bir yerdir.

Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz'i birleştiren ana kanal üzerinde yer alıyor. Deniz ile birleştiği yerde yine ülkemizin en iyi bilinen plajlarından olan İztuzu plajı’nı üzerinde barındırıyor. Oldukça keyifli tatil günlerinin değerlendirilmesine ortak olan güzellikleriyle kendinden söz ettiren Dalyan Nehri, Marmaris gezilecek yerleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Geçmiş dönemlere tanıklık eden yönlere de sahip olan Nehir çevresindeki insanların ana geçim kaynağı balıkçılıktır.

Aslında bir bakıma sessizlik isteyenlerin de burayı tercih etmelerini önermek gerekiyor. Çünkü Dalyan merkezinden 12 KM. uzakta olan nehir, oldukça sakin bir konumdadır. Hem tatil keyfini yaşamak hem de doğanın sessizliğini dinlemek için oldukça ideal bir seçenek olduğunu söyleyebileceğimiz Dalyan Nehri, görülmeye değer tüm yönleriyle, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.