Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Arkeolojik eserler bakımından zengin olan Gaziantep’te müzelerde sergilenen tarihi kalıntıları incelemek, tatilinizin en güzel ve en keyifli yönlerinden olacaktır. 

Gaziantep'in geçmişi hakkında bilgi edinmek, geçmiş kavimlere dair bilgiler edinmek ve kurdukları medeniyetleri daha yakından tanımak için Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne uğramanızı kesinlikle öneriyoruz. 

Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Gaziantep Arkeoloji Müzesi, ilk olarak 1944 yılında ilk arkeolog Sabahat Göğüş tarafından kurulmuştur. İlk zamanlar Nuri Mehmet Paşa Camii’nde hizmet vermeye başlayan müze, daha sonra 1969 yılında küçük kent müzesi niteliğinde olan binasına taşınmıştır. Ancak arkeolojik kazı çalışmalarının artmasıyla birlikte daha geniş bir alana ihtiyaç duyulması üzerine, 2005 yılında ek binası da hizmete açılmıştır.

Gaziantep Arkeoloji Müzesi

Genel olan Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde, Zeugma Atik Kenti’nden çıkartılan kalıntılar sergilenmektedir. mozaik panolar, heykeller, stellerden oluşan tarihi kalıntıları müzede inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz. Gaziantep gezilecek yerleri arasında değerlendirilmesi gereken arkeoloji müzesi ile zamanınızı daha güzel bir şekilde değerlendirme ayrıcalıklarına sahip olacaksınız.