Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Giresun Müzesi (Gogora Kilisesi)

Giresun Müzesi (Gogora Kilisesi)

Karadeniz’in güzel şehirlerinden Giresun’da zamanımı değerlendirmek ve güzelliklerini görmek üzere tura başlarken ilk olarak Giresun Müzesi’nden başlamanızı öneriyoruz.

Şehrin geçmiş tarihi hakkında daha net bilgilere ulaşmak hem de farklı dönemlerdeki uygarlıkların yaşam biçimi hakkında fikir sahibi olmak için bunu yapıyorum. Giresun’da bulunan tek müze, Gogora Kilisesi. Yani Giresun Müzesi’dir.

Giresun Müzesi (Gogora Kilisesi)

Giresun Müzesi’nin binası, 18. Yüzyıllarda Gogora Kilisesi olarak kurulmuştur. Ortodoks Kilisesi olarak yapılan bina 19. Yüzyılın ilk çeyreklerine kadar yani 1923 yılına kadar kilise olarak kullanılmaya devam etmiş. Bu dönemden sonra uzun bir süre boş kalan Gogora Kilisesi, 1948-67 yılları arasında cezaevi olarak kullanılmıştır. Bu dönemden 1982 yılına kadar tekrar boş kalan bina restore edilerek Giresun Müzesi olarak kullanılmaya başlamış. Eski Tunç Çağı, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait antik eserler, taş kabartmalar, eski tarihlerde kullanılan silah, giysi ve para örnekleri sergilenmektedir.

Giresun Müzesi (Gogora kilisesi)

Giresun gezilecek yerleri konusunda değerlendirilmesi gereken Giresun Müzesi ile hem şehri daha yakından tanıma fırsatı yakalayacak hem de güzelliklerini görme şansına sahip olacaksınız.