Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Halikarnas Mozolesi

Bodrum gezilecek yerler konusunda, en zengin olan tatil beldelerinden biridir. Muğla’nın Bodrum ilçesi, her sene yüz binleri aşan yerli ve yabancı turistin tatil yapmak için tercih ettikleri yerlerden biridir. Özellikle de görülmesi gereken yerleri bakımından oldukça zengin olan ilçede, belli güzellikler daha fazla bilinmektedir. Bunlardan biri olan Halikarnas Mozolesi de mutlaka tatil günlerinde değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir. Gerek tarihi geçmişi, gerekse de güzel yönleriyle incelenmeyi hak eden bir yapıya sahip olan mozole, farklı uygarlık ve medeniyetlere tanıklık etmiş yönleriyle de bilinen bir yerdir.

Halikarnas Mozolesi Genel Bilgiler

Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia(en) tarafından Halikarnassos'da yapılan mozole, dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilmektedir. Farklı bir yapısı ve ele alınması gereken yönlere sahip olan mozole, Yunan ve Mısır piramitleri yapısıyla iki mimariyi birleştiren devasa büyüklükte bir alandır. Aslında burada önemli bir notun altını çizmek gerekiyor. “Mozole” kelimesinin geldiği yer de olan Halikarnas, dünyanın en büyük mezarı olduğu için kendinden sonra gelen büyüklükteki tüm yerlere de “Mozole” adının verilmesini sağlamıştır.

Mozole, günümüzde Açık Hava Müzesi olarak kullanılmaktadır. Belli bir ücret karşılığında içerisini gezebileceğiniz Halikarnas Mozolesi, iç kısmına doğru gidildiğinde sağ tarafta, Bodrum mimarisine has ev tipleri görülmektedir. Sol tarafta ise Mausoleion'la ilgili, bazı maketler, figürler ve kabartmalar bulunmaktadır.

Bodrum gezilecek yerler arasında kendinden en çok söz ettiren yapılardan biri olan Halikarnas Mozolesi özel turların düzenlendiği bir yer olarak da görülmektedir. Tatil günlerinizi değerlendirirken, tarihi anlamda bir gezi ve farklı mekanları görmek istediğinizde mutlaka değerlendirmenizi önerdiğimiz Halikarnas Mozolesi, MÖ yıllarına dayanan geçmişi ile ve günümüze kadar ulaşan yönleriyle oldukça göze çarpan yönlere sahiplik ediyor. Daha keyifli zaman geçirmek, sevdiklerinizle bir arada kalmak ve yaz aylarının en iyi şekilde değerlendirmek için tercih ettiğiniz Bodrum tatili günlerinde güzellikleri yakından incelerken, Halikarnas Mozolesi, beğeneceğiniz en güzel yerlerden biri olacaktır.