Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Karahayıt Kaplıcası Denizli

Karahayıt Kaplıcası Denizli

Denizli gezi turuma ilk olarak il için önemli bir yer tutan ve dünya turizminin de il hakkında en çok bildikleri yönlerden olan kaplıcalarla başlamak istedim. Pamukkale’nin 5 KM. kuzeyinde yer alan Karahayıt Kaplıcası ilk durağım oldu.

Karahayıt Kaplıcası, ilde sağlık kaynağı olarak bilinmektedir. 420 C, 500 C, 560 C suyunun sıcaklığı ile çoğu cilt hastalıkları üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir. İçme suyu olarak da kullanılabilen Karahayıt Kaplıcası suları, Kalp, damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma-siyatik, deri sinir, lumbago gibi hastalıklar üzerinde etkili yönlere sahiptir.

Karahayıt Kaplıcaları | Denizli

Denizli gezilecek yerleri arasında da değerlendirilen bu kaplıcalar, dünya turizminin önemli gözdelerinden bir yerdir. Zamanınızı değerlendirirken, Denizli’nin farklı ve kendine özgü özelliklerini incelemek için tercih edebileceğiniz bir yer olduğunu söylemek istiyorum.  Çevresindeki doğal güzelliklerin de incelenmeye değer olması, hem kaplıca keyfini yaşamanızı hem de daha güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Unutmadan söylemem gerekiyor ki Karahayıt Kaplıcaları, Ege Üniversitesi Hidroklimatoloji Enstitüsü'nün incelenmesinden geçirilerek saydığımız hastalıklar üzerinde etkili olduğu raporlarla sunulmuştur.