Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Kemeraltı Çarşısı

İzmir’in tarihi ve kendinden en çok söz ettiren yerlerinden biri Kemeraltı Çarşısı’dır. Halk arasında buraya sadece “Kemeraltı” denmektedir.

1650–1670 yıllarında deniz kıyılarının doldurulmasından sonra 1592 yılında ticarete katkı sağlamak adına Kemeraltı Çarşısı kurulmuştur. İzmir-Konak sınırları içerisinden yer alan Kemeraltı, Mezarlıkbaşı semtinden başlar, Konak Meydanı’na kadar uzanır. Oldukça büyük olan çarşının müdavimleri olduğu gibi dışarıdan gelen turistlerin de yoğun bir şekilde ilgi gösterdikleri yerlerden biridir. Özellikle de tarihi bir gezi yapmak isteyenlere önerebileceğimiz Kemeraltı, Fevzipaşa Caddesi ve Eşrefpaşa Caddesi çarşının kara sınırlarını oluşturma özelliğiyle de yine görülmesi gereken güzel yerlerden biridir.

Kemeraltı Çarşısı

Tarihi bir güzellik, değişik bir görünüm ve İzmir'in kültürel değerlerini en iyi şekilde yansıtan Kemeraltı Çarşısı, turistlerin en çok uğradığı bir güzergahtır. Hediyelik eşyalar, yöresel yiyecekler ve ihtiyaç duyabileceğiniz diğer alışverişlere yönelik tercih edilen çarşı, tam anlamıyla hem turistik bir destinasyon olma özelliğine hem de alışveriş ihtiyacını karşılama konseptine sahip bir noktadır.

Kemeraltı Çarşısı

İzmir gezilecek yerleri listenizi hazırlarken kesinlikle dahil etmeniz gereken çarşıdan hediyelik eşya, takı ya da yöresel lezzetleri satın alabilirsiniz.