Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Marmaris Kalesi

Marmaris Kalesi (Marmaris Castle)

MÖ 1044 yıllarında yapıldığına ilişkin tarihi bilgilerin yer aldığı Marmaris Kalesi (Marmaris Castle), görülmeye değer güzellikleriyle misafirlerini ağırlıyor. Tatil günlerinde Marmaris bölgesini tercih edenlerden iseniz mutlaka görmeniz gereken güzelliklerden biri olduğunu söylemek istiyorum. Gezi turu günlerimde oldukça keyif aldığım kaleyi gezerken, kendimi tarihin derin sayfaları arasında geziniyormuş gibi hissettim. Farklı dönemlere tanıklık eden kale, Rodos şövalyeleri zamanında, Büyük İskender zamanında ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında restore edilerek I. Dünya savaşına kadar ayakta kalmayı başarmıştır.

Ancak savaşın başlamasıyla birlikte Fransız donanımının ağır bombalarına maruz kalan Marmaris kalesi yeniden hasar görmüştür. Zaman 1980-1990 yıllarını gösterdiğinde Marmaris Castle (Marmaris Kalesi) yeniden restore edilerek müze haline getirilmiştir. Marmaris manzarasına hakim olan kalede toplam 18 adet oda, bir çeşme ve ark bulunuyor. Günü birlik turların düzenlendiği Marmaris Castle görülmesi gereken en güzel yerlerden biridir. Farklı medeniyetlerin tarihlerine şahitlik edecek, şehrin manzarasını ayaklarınız altına alacak ve en iyi şekilde bir tatil yapmanın da keyfine ulaşacaksınız.

Çok farklı yönleriyle değerlendirilmesi gereken ve Marmaris gezilecek yerleri arasında yer alıyor. Güzel zamanlarımı değerlendirdiğim Marmaris gezisinde, yabancı turistlerin yoğun ilgiyle kalede gezdiklerini de ayrıca gördüğümü söylemek istiyorum. Doğrusu ülkemizin her yerinin kendine göre bir özelliği, görülmeye değer yönleri vardır. Ancak bazı yerler, özellikle gidilmesi gereken yerler arasındadır. Marmaris Kalesi (Marmaris Castle) de buralardan bir yerdir.