Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Sedir Adası

Marmaris Kleopatra Sedir Adasi bilgilendirme

 

Muğla’nın en güzel ilçelerinden biri de Marmaris’tir. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerleriyle, muhteşem doğal güzellikleriyle ve ilgi çeken yönleriyle turizmin kalbi niteliğinde olan ilçe, tarihi alanları ve tarihi eserleriyle de kendinden oldukça söz ettiren bir yerdir. Marmaris gezilecek yerleri bakımından da incelenmeye değer bir yapıya sahiptir. En güzel yerlerinden biri olan Sedir Adası, Marmaris’te görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Turizm dünyasının en çok ilgi duyduğu mekanlardan olan ada, tarihi geçmişiyle de kendinden söz ettiren bir yerdir.

Tarihi bilgilere dayandırıldığına göre; MÖ 6. Yüzyıllarda, Karya’lıların önemli şehirlerinden olan Marmaris, aynı zamanda Kraliyet ailesinin de tatil beldesi olarak kullandıkları bir yerdi. Rodos Peria’sının hemen karşısında yer alan bu antik ada, görülmeye değer güzellikleriyle turizm dünyasının en gözde mekanlarından biri konumundadır. Marmaris’ten Sedir Adası’na düzenlenen günü birlik turlar ya da otel şirketlerinin bünyesine yapılan gezi etkinlikleriyle güzelim adanın her yönünü inceleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Mükemmel doku, uzun geçmişli tarih ve Marmaris tatil günlerinde görülmesi gereken güzellikleri üzerinde barındıran Sedir Adası, tatil zamanınızın daha keyifli geçmesi adına oldukça etkili bir fikir olacaktır. Aradığınız huzuru en iyi şekilde yakalamak, beklediğinizden daha güzel tatil günlerini değerlendirmek için adanın diğer yönlerini de gezerek görebilirsiniz.

Sedir Adası, diğer isimleriyle Kleopatra Adası, Şiir Adası, Aşk Adası, Balayı Adası bilinen ve Halikarnas Balıkçısı’nın da “Gülen Ada” dediği yerdir. Keyifli zamanlarınıza ortaklık edecek bu güzelim doğal adayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.