Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Sultan Divani Mevlevihane'si

Afyonkarahisar’ın en çok görülmeye değer yerlerinden biri de Sultan Divani Mevlevihane’sidir.

İç Anadolu bölgesinin en bilinen yerlerinden biri Konya’dır. Konya’nın bilinmesinde en büyük pay ise Hz. Mevlana’nın olmasıdır. Mevlevihanelerin kurulmasıyla bilinen şehrin bir benzeri de Afyon’da bulunmaktadır. Afyon gezilecek yerleri arasında değerlendirilen ve zamanın daha farklı bir boyutta geçmesini sağlayan Sultan Divani Mevlevihane’si, Türkiye’nin en büyük ikinci Mevlevihane’sidir. Hz. Mevlana’nın torunlarından, Sultan Divani tarafından kurulan Sultan Divani Mevlevihane’si, 16. Yüzyıllarında kurulmuştur.

Sultan Divani Mevlevihane'si

Mevleviliğin 13. Yüzyıllardan bu zamana kadar devam etmesi, hem turizm dünyası açısından hem de ülkemiz açısından büyük bir yer tutmaktadır. Bu tür etkinliklerin yapıldığı yerler genellikle İç Anadolu bölgesinin Konya ve Afyon illerinde daha fazlasıyla görülmektedir.

Afyon gezilerinizi daha keyifli hale getirmek ve zamanınızı değerlendirmek için mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olduğunu düşündüğümüz Sultan Divani Mevlevihane’si gezi günlerinde, rotalarınız arasında olmasını öneriyoruz.