Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Yel Değirmenleri

Alaçatı gezilecek yerleri, saymakla bitmeyen güzelliklerden oluşmaktadır. Her bir yerinin kendine has özellikleri, incelenmeye değer güzelliklerinin bulunması, daha fazla zaman geçirmeyi gerektiren bir tatil beldesi haline gelmesini de etkilemektedir. Yaz tatilinizi bu beldede geçirmeyi düşünüyorsanız, Yel Değirmenleri bölümünü incelemeden geri dönmemenizi öneriyoruz. Oldukça güzel ve tarihi dokulara sahiplik eden Yel Değirmenleri, 100-150 yıllık bir geçmişe sahiptir.

Eski dönemlerde unu öğütüp buğday haline getirmek için akarsu kenarlarında rüzgar değirmenleri ya da yel değirmenleri kurulurdu. Burada elde edilen un ve kepek, sağlık açısından çok daha yararlıydı. Alaçatı Yel Değirmenleri de bunlardan biri olup, döneminde oldukça hizmet vermiş değirmenlerden biridir. Tabi günümüzde bu amaçla kullanılmadığını söylememiz gerekiyor. Alaçatı belediyesi tarafından koruma altına alınan değirmenler, o günün hizmeti yerinde turizm dünyasına hizmet vermektedir. Görülmeye değer güzelliklere sahip olması, keyifle geçirilecek zamanlarda eşlik etmesi gibi farklılıkları değerlendirerek istediğiniz gibi zaman geçirmenin keyfine Alaçatı Yel Değirmenleri ile ulaşabilirsiniz.

Alaçatı gezilecek yerleri hakkında sizlere en güzel fikirleri sunduğumuz sitemizde, beldede otel ve otel fiyatları hakkında da bilgilere ulaşabilirsiniz. Daha keyifli zamanlar, ayrıcalıklı konaklama hizmetleri ve daha fazlası hakkında sizlere sunduğumuz bilgiler inceleyerek elde etmek istediğiniz tatil keyfine kısa sürede ulaşabilirsiniz. Zamanınızı değerlendirmek ve Alaçatı gezilecek yerleri hakkında fikir almak için sitemizi incelemeye devam edin.