Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Yivli Minare

II. Gıyaseddin Keyhüsrev adına yaptırılan Gıyaseddin Keyhüsrev Medresesi, Atabey Armağan tarafından 1239 tarihinde inşa edilen Antalya tarihi eserlerinden biridir. Keyifli zamanların daha değişik atmosferde geçmesi adına Antalya tatil günlerinizi değerlendirirken, Antalya gezilecek yerleri hakkında fikir sahibi olmanız oldukça yardımcı olacaktır. Görülmeye değer tarihi yapıtlardan olan Yivli Minare, 8 yivli olup, gövdesi tuğla ve firuze renkli çinilerden yapılmıştır. Uzaktan görünümü oldukça güzel olan Yivli Minare, turizm dünyasında da oldukça bilinen yerlerden biridir.

Yivli Minara

Antalya Kalekapı semtinde bulunan Yivli Minare, Selçuklu yapıtlarından biridir. İhtişamı, görülmeye değer yönleri ve tatil günlerini renklendirecek özellikleriyle Antalya gezilecek yerleri arasında yer alan Yivli minare, tatil günlerinize farklı bir renk katacaktır. XIII. yüzyıla ait bir Selçuklu eserlerinden biri olan Yivli Minare, Kalekapı semtinin en bilinen yerlerinden biridir. Kartpostallık bir görünüme sahip olan minare, medresesiyle birlikte görülmeye değer bir güzelliği şehre katmaktadır.

Keyifli bir yaz tatilini değerlendirirken, Antalya plajları, koy ve adalarını http://www.otelcenneti.com/blog/kategori/plajlar  gezerken bir de tarihi eserleri hakkında bilgi almak adına da Yivli Minare’ye bir ziyaret düzenlenmeniz en güzeli olacaktır. Tüm yönleriyle incelenmeye değer güzellikler sunan Antalya, yaz tatillerinin en vazgeçilmez tatil beldelerine sahiplik etmektedir. Keyifli zamanlar, ayrıcalıklı yönler ve daha fazlasına sahip olmak isteyenler için ideal seçenekleri sitemizden sunmaya devam edeceğiz.