Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Abrenk Kilisesi

Zamanınızı değerlendirdiğiniz Erzincan’da farklı yönleri değerlendirmek, tatil zamanlarınızı daha da güzel hale getirmek için sitemizden sizlere sunduğumuz bilgileri incelemeye devam edin. Erzincan’ın Tercan ilçesinde yer alan Abrenk Kilisesi, tarihi uzun dönemlerine tanıklık eden yönleriyle sizin de incelemeniz gerektiğini düşündüğümüz yerlerden biridir.

Tercan ilçesinin Üçpınar Köyü yakınlarında yer alan Abrenk Kilisesi, yapısı ve uzun dönemli ayakta kalışı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Doğu illerimize turizm dünyasının pek rağbet göstermemesinden dolayı sönük kalan Abrenk Kilisesi, aslında kendi başına özel olarak incelenmesi gereken yerlerden biridir.

Abrenk Kilisesi | Erzincan

Dikkat çeken Şapel ve dikili taşı ile ilginç bir yapı sunan kilisenin kitabesinde bakıldığında 1854 yılında yapıldığı görülmektedir. XII yıllarında Selçuklu Prensi Nasurettin dönemiyle özdeşleştirilen Abrenk Kilisesi, Erzincan gezilecek yerleri arasında değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir. Sitemizi inceleyerek şehir hakkında kapsamlı bilgilere ulaşabileceğiniz gibi Erzincan otelleri bölümünden otel rezervasyonu yaptırabilirsiniz.