Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Adana Arkeoloji Müzesi

Tarihi en güzel anlatan yerlerden biri de müzelerdir. Müzeler, bir milletin geçmiş dönemde yaşadıklarını, kullandıklarını bazen de fikir ve düşüncelerinin neler olduğunu anlatan yerlerdir.

Resim, figür, yazı bazen bir heykel parçası ya da anlam verilemeyen nesneler bile müzelerde olabiliyor. Genel olarak arkeolojik kazı çalışmalarında bulunan tarihi eserler, klasik müzeler yerine arkeoloji müzelerinde sergilenir. Bu nedenle bir şehri en iyi tanımanın yollarından birinin, arkeoloji müzelerini ziyaret etmektir. Adana Arkeolojik Müzesi, il için önemli bir konumda olmakla birlikte Adana gezilecek yerleri arasında kendini göstermektedir.

Adana Arkeoloji Müzesi

İlk kurulduğu yıllarda, Polis Dairesi’nde hizmet veren Adana Arkeolojik Müzesi, daha sonra yer değiştirerek, Taşköprü başındaki Caferpaşa Camii Medresesi’ne taşınmıştır. 1928 yılında buraya taşınmış ancak aradan geçen zamandan sonra yeniden yer değiştirmiştir. Kuruköprü Rum Kilisesi’ne taşınan arkeoloji müzesine 1935 yılında Etnografya salonu eklenmiştir. Arkeoloji müzesini gezdiğinizde içinde tarihe dayalı birçok eser görebilirsiniz. Turistlere açık olan müzede, Tarsus-Gözlükule, Mersin-Yümüktepe, Milis, Karatepe, Soğuksutepe vb. höyük ve iskân yerlerinde yapılan arkeolojik kazılarda çıkan eserler yer almaktadır. Bununla birlikte Adana ve çevresinde yapılan kazı çalışmalarında elde edilen tarihi eserleri görmek de mümkündür. Her eserin uzunca bir geçmişinin olması, incelenmeye değer olmasını sağlamaktadır. Hititler, Asurlar, Fenike, Frig, Helenistik, Roma ve Bizans gibi önemli egemenlik dönemlerinden kalma tarihi eserleri burada görebilirsiniz.

Adana Arkeoloji Müzesi

Adana gezilecek yerleri arasında yer alan Adana Arkeolojik Müzesi, tatil günlerinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Zamanınızı ayırarak daha farklı yönlerini de keşfedebilirsiniz.