Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Adıyaman Müzesi

Güneydoğu Anadolu bölgesinin antik kenti Adıyaman’ın geçmişini öğrenmek ve tarihi önemine değinmek için gezi noktalarınız arasına Adıyaman Müzesi’ni de alın.

Adıyaman gezilecek yerleriyle dikkat çeken bir ildir. Tarihinin çok eski dönemlere dayanmasından dolayı turizm dünyasının da oldukça ilgisini çeken bir yer halindedir. Burada yapılacak birçok şeyin olması, farklı aktivitelerinin olması, tatil zamanlarınızı değerlendirirken daha güzel zaman geçirmenizi sağlayacaktır. Adıyaman gezilecek yerleri arasında kendini gösteren Adıyaman Müzesi, mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. İçerisinde 30,000 tarihi eserin bulunduğu müzenin teşhir bölümünde bu tarihi eserlerin 20,000 adedi sergilenmektedir.

Adıyaman Müzesi

Paleolitik çağdan Osmanlı dönemine kadar uzanan tarihi dönemlere ait tarihi eserlerin yer aldığı Arkeoloji müzesinde Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağı, Demir Çağı, Helenistik, Roma, Bizans, İslami, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri gibi önemli dönemlere ait tarihi eserler bulunmaktadır. Üzerlerinde tarihleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı eserleri inceleme fırsatını elde ederek, şehir ve şehrin geçmiş dönemleri hakkında daha net bilgilere ulaşacaksınız.

Adıyaman Müzesi

Adıyaman gezilecek yerleri ve Adıyaman otelleri hakkında öğrenmek istediklerinizi detaylı bir şekilde görebileceğiniz sitemizden yararlanarak tatil zamanlarınızı değerlendirmenin farklı bir boyutuna ulaşabilirsiniz. En iyi şekilde tatil yapmak, tatil yaparken tarihi yerler ve turistik yerleri incelemek için sitemizden ön bilgilere ulaşabilir, tatilinizi hem daha rahat hem de daha keyifli hale getirebilirsiniz.