Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Ağcabey Camii

Akdeniz bölgesinde yer alan Osmaniye’de gezmeye başladığınızda, farklı dönemlerden kalma eserlerle karşılaşacaksınız. Bunlardan biri de Ağçabey Camii’dir.

Osmaniye tarihi ve kültürel miraslarını incelemek ve daha yakından şehri tanımak için görmenizi önerdiğimiz önemli bölümlerinden birini de camileri oluşturuyor. Bunlar arasında yer alan Ağcabey Camii de görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Bahçe ilçe merkezinde yer alan cami, kitabesinde yer alan bilgiye göre “Ağcabey” adında bir kişi tarafından yaptırılmıştır. Ancak hangi tarihlerde yapıldığına dair bilgi yer almamaktadır. 1809 yılında onarımdan geçirilen caminin bugün yarı ahşap olan caminin kargir kısımlarının Dulkadiroğullarından Alaü’d Devle zamanında (1489-1490) yapılmış olduğu söylenmektedir.

Ağcabey Camii

Dikkat çeken bir minare ile tamamlanan caminin bu yönü de değerlendirmeye değerdir. Sarımtırak kesme taş kullanılarak inşa edilen Ağcabey Camii minaresi, görkemli yapısı ile caminin güzelliğini tamamlamaktadır.

Osmaniye gezilecek yerleri arasında bu camiyi değerlendirerek şehrin geçmiş dönem mimarisini tanıma imkanına sahip olabilirsiniz.