Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Ağrı'da Gezilecek Yerler

Ülkemizin doğu illerinden olan ve kendinden en çok Ağrı dağıyla söz ettiren Ağrı, gezilecek ve görülecek yerleriyle en iyi şehirlerimizden biridir. Hakkında birçok efsanenin olduğu şehrin en çok bilinen efsanelerinden biri Nuh Tufanında geminin bu dağda durmasıdır. Tabi farklı efsanelerinin de olduğunu söylemek gerekiyor.

Ağrı ilinde tatil yapmak isteyenler adına birçok güzelliği görebileceklerini söylemek gerekiyor. Tarihi yerler, turistik mekanlar, ilgi çeken yapılar ve daha fazlasına sahip olan şehri yakından tanımak ve incelemek için sitemizden sizlere sunduğumuz bilgileri değerlendirebilirsiniz. Güzel bir zaman geçirmek ve tatil zamanlarınızı değerlendirirken konaklamada sıkıntı yaşamamak için sitemizden Ağrı otelleri hakkında da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. En güzel şekilde değerlendireceğiniz tatil ile hayal ettiğinizden daha keyifli zaman geçirebilirsiniz. Dilerseniz sizin için hazırladığımız Ağrı gezilecek yerler hakkında elde ettiğimiz bilgileri inceleyelim.

İshak Paşa Sarayı

Lale devri külliyelerinden olan İshak Paşa Sarayı, Osmanlı mimarisi kullanılarak inşa edilmiş bir saraydır. Osmanlı devletinin Topkapı Sarayından sonra ikinci teşkilat sarayı olarak kullandıkları İshak Paşa Sarayı, Ağrı’da gezilecek yerlerden biridir. Oldukça görkemli bir yapıya sahip olan sarayda birçok resim karesi yakalayabilirsiniz. Keyifli bir tatil ve Ağrı tatili için ideal yerlerden biri olan saray ile zamanınızı daha da renklendirmenin keyfini yakalayabilirsiniz. 1784 yılında inşa edilmeye başlayan İshak Paşa tam 100 yıl içinde tamamlanmıştır. Aslen bir külliye olan saray, bugün turistlere açık bir yer olarak hizmet vermektedir.

İshak Paşa Sarayı

Doğubeyazıt Kalesi

Geçmişin izlerini görmek, geçmiş medeniyetlerin nasıl bir güce sahip olduklarını anlamak için Doğu illerine gitmeniz yeterli olacaktır. Ağrı ilimizde de görebileceğiniz birbirinden farklı tarihi yerler vardır. Her birinin kendine göre bir geçmişi ve yapıldığı dönemlerde kullanım nedeni vardır. Doğubeyazıt Kalesi de bunlardan biridir. Ağrı-Doğubeyazıt’a 5 KM. uzaklıkta kayalıklar üzerine kurulu olan kalenin tam olarak hangi tarihlerde yapıldığına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak Urartu dönemine ait birçok kalıntı yer almaktadır. Keyifli zamanlarınızı değerlendirmek ve bu zamanda farklı mekanları ziyaret etmek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri olan Doğubeyazıt Kalesi, Ağrı gezi günlerinizin daha da renklendirilmesinde etkili olacaktır.

Doğu Beyazıt Kalesi

Beyazıt Eski Camii

Ağrı gezi günlerinizi daha da keyifli hale getirmek adına değerlendirebileceğiniz birbirinden farklı tarihi yerlerin olduğunu söylemek gerekiyor. Burada görmeniz gereken en önemli yerlerden biri de I. Selim tarafından yaptırılan Beyazıt Eski Camii’dir. Osmanlı devrinin yapıtlarından olması, cami mimarisinde de yine Osmanlı mimarisine uygun bir şekilde yapılmasına neden olmuştur. Görmeniz gereken güzel mekanlardan biri olan Ağrı Beyazıt Eski Camii, zamanınızı değerlendirmeniz adına en iyi seçeneklerden biri olacaktır. Ağrı gezilecek yerleri arasında turizm dünyasının en çok değerlendirdiği yerlerden biri olan Beyazıt Eski Camii, tatilinize renk katacak yönleriyle keyifli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Beyazıt Eski Camii

Meya Mağaraları

Ağrı tarihi ve turistik yerleri arasında zamanınızı değerlendirirken, yapı ve mimari olarak farklı bir görünüme sahip olan Meya Mağaraları, zamanınızın daha keyifli geçmesi adına tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Ağrı gezilecek yerleri konusunun en başında gelen Meya Mağaraları, Günbuldu Köyü’nde yer almaktadır. Tarihi geçmişi hakkında net bilgilerin bulunmamasının yanında, MÖ tarihlerinden kalma bir yer olduğu hakkında söylentiler bulunmaktadır. Kayaların yontulmasıyla elde edilen mağaranın içerisinde, tapınak ve ibadethane bulunmaktadır. Hangi dönemlere ait olduğu hakkında net bilgi olmasa da görülmeye değer güzelliklere sahip olduğunu ifade etmek gerekiyor.

Meya Mağaraları

Meteor Çukuru

İlgi çeken yerlere sahip olan Ağrı ilimiz, bir de meteor çukuruyla da bilinen bir yerdir. Dünyanın en büyük ikinci Meteor Çukuru Ağrı’da yer almaktadır. Ağrı’ya dışarıdan gelenlerin oldukça dikkatini çeken bu yapının ne zaman meydana geldiği hakkında henüz net bilgilerin varlığından söz etmek mümkün değildir. Ancak görülmeye değer bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Meteor Çukuru

Nuh'un Gemisi

Ne kadar gerçek olduğu bilinmez ama Ağrılı insanlar, Nuh’un gemisinin burada olduğunu söylemektedirler. Nuh’un Gemisi diye adlandırılan bölge, Ağrı Dağı’nın güneyinde yer alan Üzengili ve Telçeker Köyleri arasında bulunan doğal bir anıt olan Nuh’un gemisi, Ağrı gezilecek yerleri arasında değerlendirilmesi gereken yerlerden biridir. Doğal güzelliklere sahip olan bu alanda geçireceğiniz gün ya da kısa süreli zaman dilimleri, tatilinizin renklendirilmesinde oldukça etkili olacaktır.

Ağrı Dağı

Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, tepesinden karların 4 mevsim eksilmediği yerlerden biridir. Turizm dünyasında oldukça dikkat çeken bu dağ, görülmeye değer doğal güzelliklere sahiptir. Tatil günlerinizi değerlendirmek adına tercih edebileceğiniz Ağrı dağı, zamanınızı geçirmek ve en iyi şekilde tatil yapmak için birbirinden farklı aktiviteleri değerlendirebileceğiniz yerlerden biridir. Kayak merkezi olarak da günümüzde kullanılan Ağrı Dağı, hakkında birçok efsanenin de olduğu ülkemiz değerlerinden biridir. 

Ağrı Dağı