Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Akçakoca Ceneviz Kalesi

Akçakoca Ceneviz Kalesi

Akçakoca’nın güzellikleri arasında kesinlikle değerlendirilmesi gereken yerlerden biri de tarihi ile oldukça uzun dönemlere ışık tutan Akçakoca Ceneviz Kalesi’dir. Kale, tarih derslerinde de çok sık rastlanılan bir yerdir.

4. Haçlı seferlerinin başlamasıyla, Haçlıların İstanbul’u ele geçirdiği dönemlerde inşa edilmiş bir kaledir. 1024 yılına dayanan tarihi ile günümüzde ayakta kalmayı başaran kale, siyah moloz taş kullanılarak inşa edilmiş, kulelerle desteklenerek daha da güçlü bir yer haline getirilmiştir. Tarih ve doğanın ihtişamını en iyi şekilde gözler önüne seren kalenin önemli yerlerinden biri de 5,30 metre derinliği ile günümüzde “Dilek Kuyusu” diye bilinen kuyudur ki bu kuyu, o dönemlerde su ihtiyacını karşılamak adına kurulmuştur. Denize sıfır ve yüksek konumlara sahip olan Akçakoca Ceneviz Kalesi, tüm yönleriyle sizi de kendine hayran bırakacak bir yapıya sahiptir.

Akçakoca Ceneviz Kalesi | Düzce

Turizm dünyasında da önemli bir konuma sahip olan Ceneviz Kalesi’ni gördükten sonra yeni bir yere geçiş yapmak için hazırlık yapıyoruz.