Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Akmonia Antik Kenti

İç Anadolu ve Ege bölgesi arasında kalan Uşak, M.Ö 4000 yılından itibaren yerleşim yeri olarak kullanılan bir yer olarak günümüze gelmiştir.

Şehrin güzel yönlerini değerlendirmeye devam ederken görmeniz gereken antik kentlerinden biri de Ahatköy’de yer alan Akmonia Antik Kenti’dir. Kent, dere ile çevrili yüksekçe bir tepe üzerinde bulunmaktadır. Frigya, Lidya, Hellen, Roma ve Bizans dönemlerinde gelişen bu antik kent, Uşak’ta büyük antik kentlerden biridir. Günümüze gelinceye kadar şehirden arta kalan pek çok kalıntıdan söz etmek mümkün değildir. Şehrin tiyatrosu, tepenin güney yamacında yer almaktadır. Buraya ait kalıntılardan da yine çok az sur kısımları günümüze ulaşabilmiştir.

Akmonia Antik Kenti

1832 yılında Charles Texier burayı incelediğinde tiyatro duvarlarının hâlâ ayakta olduğunu söylemiştir. Bu dönemden sonra da burada arkeolojik kazı çalışmaları yapılmış, bulunan tarihi kalıntılar Afyon ve Uşak Müzesi’nde sergilenmiştir.

Akmonia Antik Kenti

Farklı tarih ve dönemlere ait günümüze ulaşan kalıntılar ve tarihi yerleri inceleyerek şehrin geçmiş dönemleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşacak, tatil günlerinizin daha güzel geçmesini sağlayacaksınız.