Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Alinda Antik Kenti

Aydın gezilecek yerleri oldukça kapsamlı ve geniştir. Her bir alanında farklı tarihin yattığı il ve çevre ilçe sınırlarında zamanınızı değerlendirmek adına farklı yerleri tercih edebilirsiniz.

Aydın tatili yapacağınız zamanlarda görmenizi önerdiğimiz Alinda Antik Kenti, Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde bulunmaktadır. Tarihi değerleri yüksek olan Alinda Antik Kenti hakkında tarihi kaynaklarda yer aldığına göre; Karia kentlerinden biri olan Alinda, Kekatomnos'un kızı Ada, bazı nedenlerden dolayı erkek kardeşi Pixodaros’un emri ile Bodrum'dan uzaklaştırılınca Alinda Antik Kenti’ne yerleşmiş ve burayı başkent yapmıştır.

Alinda Antik Kenti| Aydın Gezilecek Yerleri

1765 yılında Chandler tarafından keşfedilen Alinda Antik Kenti için Alabanda Antik Kenti’nin devamının olduğunu söylemişti. Ancak farklı bir kazı çalışmasında bulunan Siör Charles Fellows bulduğu tarihi paralar ile buranın daha farklı kişilerin yaşam kenti olarak kullanıldığı öğrenilmiştir.

Keyifli bir tatil adına tercih edilebilecek yerlerden biri olan Alinda Antik Kenti, görülmeye değer yerlerden biridir. Tatil zamanınızı değerlendirmek ve ayrıcalıklı bir güzelliğe tanık olmak için mutlaka burayı da listeniz arasına almanızı öneriyoruz.