Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Amasya Müzeleri

Amasya tarihi ve kültürel yaşamı hakkında bilgi edinmek isteyenlerin Amasya'da ilk uğramaları gereken durakları müzeleridir. Amasya Müzesi, Hazeranlar Konağı Müze Ev ve Minyatür Amasya Müzesi, şehri tanımak adına yeterli olacaktır. 

Amasya Müzesi

24,000 tarihi eserin sergilendiği Amasya Müzesi, şehir merkezinde dikkat çeken güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir. 1980 yılında şimdiki yerine taşınan Amasya Müzesi, tarihi eser sayısıyla, ülkemizin en zengin müzelerinden biridir.

Amasya Müzesi

Hazeranlar Konağı Müze Ev

19. yüzyılın yaşam değerleri hakkında bilgi almak isteyenler için güzel fikirler sunan Hazeranlar Konağı Ev Müze’de 350 etnografya eser bulunmaktadır. Ev eşyalarından oluşan bu tarihi eserler, görülmeye değer güzelliklere sahiptir. Günlük yaşantının o dönemlerde ne şekilde olduğunu anlamak, kullanılan eşyaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamak için güzel bir mekandır. Amasya gezilecek yerleri arasında değerlendirilebilen Hazeranlar Konağı Müze Ev ile zamanınız daha da güzel geçecektir.

Hazeranlar Konağı Müze Ev

Minyatür Amasya Müzesi

Amasya gezilecek yerleri değerlendirirken bir de şehri minyatür bir görüntüyle izlemenizi öneriyoruz. 1914 yılına çekilen bir Amasya fotoğrafından ilham alınarak yapılan Minyatür Müze, Amasya’nın tüm yerlerini anlatan bir yapıya sahiptir. Turistlerin yoğun bir ilgi gösterdikleri müze, Sultan Beyazıt Külliyesi'nin imare binasında yer almaktadır. Zamanınızı değerlendirirken, farklı güzellikleri incelemek adına Minyatür Amasya Müzesi’ni mutlaka incelemenizi öneriyoruz. 

Minyatür Amasya Müzesi