Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Ayvalık Saatli Cami

Ayvalık gezilecek yerler arasında kendinden en çok söz ettiren tarihi yerlerden biri de Saatli Camii’dir.

 

Aslında daha önceleri kilise olarak inşa edilen camii, 1870 yılında yapıldığı tarihçesinde geçmektedir. 1928 yılında camiye dönüştürülen Saatli Camii, Ayvalık merkezinde, Fevzipaşa Mahallesinde bulunuyor.

Güzel ve görkemli bir güzelliğe sahip olan camii, Ayvalık turizmi adına büyük katkılar sağlamaktadır. Gezilip görülmesi gereken yerlerin başında olmasının farklı bir nedeninin de merkezi bir yerde olmasıdır. 1200 metrekare araziye sahip olan Saatli Camii, 375 metrekarelik alanı kullanılarak inşa edilmiştir. Çan kulesinin yüksekliği 24 metre, minare yüksekliği ise 44 metredir. Yani bakıldığında hem cami hem de kilise havasını incelemenin mümkün olduğu yerlerden bidiri.

Saatli Cami diş görünüm

Tatil günlerinizi değerlendirirken farklı değerleri incelemek, tarihi anlamda önemli yere sahip olan mekanlar üzerinde değerlendirme yapmak, Ayvalık tatili günlerinde oldukça mümkün olan detaylardan biridir. Gezilecek çok farklı yerlerinin olmasından dolayı, tatil günlerinizin daha şık ve keyif içinde geçebileceğini söylememiz gerekiyor.

Sahili, plajı ve diğer yönleriyle ilgi çeken bir nokta olmasından dolayı Saatli Camii, tatil günlerinde mutlaka incelemenizi önerdiğimiz Ayvalık gezilecek yerleri arasında bir yerdir. Camii hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak, çevresinde güzel bir gezi turu düzenlemek için Ayvalık otelleri hakkında bilgilerin yer aldığı bölümü incelemenizi öneriyoruz. Daha şık bir tatil, keyifle geçecek zaman ve daha fazlası için mutlaka tatil rotanızı bu yöne doğru çevirmenizi öneriyoruz.