Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Ayvalık'taki tarihi Taksiyarhis Kilisesi

Ayvalık'taki tarihi Taksiyarhis Kilisesi

Balıkesir, ülkemizde turistlerin en çok tercih ettikleri illerimizden biridir.

Doğal güzellikleri, denizin canlı dokusu, yeşilin her tonu ve bir de tarihi mekanlarıyla göz dolduran güzelliklere sahip olması, en çok dikkat çeken yönlerinden biridir. Özellikle de ilin Ayvalık ilçesi, yaz aylarında turistlerin adeta akın ettiği yerlerden biridir.

Burada denizin keyfini çıkartmak diğer yerlere göre daha güzeldir. Bir de Ayvalık gezilecek yerler bakımından da oldukça geniş bir yerdir. Bu da tatilcilerin daha fazla burayı tercih etmelerine neden olmaktadır. Tarihi mekan ve turistik yerleri arasında en çok dikkat çeken Ayvalık güzelliklerinden bir yer de Taksiyarhis Kilisesi’dir.

Taksiyarhis Kilisesi iç resmi

 

Taksiyarhis Kilisesi, 1844 yılında inşa edilmiştir. 1200 metrekare alana sahip olan kilise, toplamda, 500 metrekare alan üzerine kurulmuştur. Yolun üst kısmında yer alan kilisenin inşa edildiği zamanlarda, bulunduğu yerin dolgu ile doldurulduğu da yapılan incelemeler sonucunda anlaşılmaktadır. Ayvalık gezilecek yerleri bakımından zengin olan bir ilçe olduğu için, turistlerin dikkatinden kaçmayan bir konum olma özelliğine de sahip oluyor. Taksiyarhis Kilisesi’nin Hristiyan alemi için önemli bir yer olması, özellikle de Avrupa’dan Balıkesir’e tatil yapmak için gelen Hristiyanların önemli uğraklarından bir yer oluyor.

Taksiyarhis Kilisesi iç Merdiveni

Farklı yönleriyle değerlendirilmesi gereken ve resim karelerine alınması gereken Taksiyarhis Kilisesi, Ayvalık gezilecek yerler listesinde olması gereken güzelliklerden bir yerdir. zamanınızı denizin muhteşem keyfiyle geçirirken bir de tarihi eserleri inceleme fırsatını da elde ettiğinizde, daha keyifli zaman geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz.