Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Baksı Müzesi

Bayburt gezinize başlarken kent hakkında daha net bilgi edinmek için ziyaret etmeniz gereken ilk yer Baksı Müzesi’dir.

Şehrin geçmişinden bugününe en iyi şekilde anlatan bu yer, şehirde kesinlikle ilk görülmesi gereken yerdir. Şehir merkezine 45 KM. uzaklıkta bulunan Bayraktar Köyü’nde yer alan Baksı Müzesi, adını da köyün eski isminden almaktadır. “Baksı” kelimesinin ne anlam taşıdığını merak edip baktığımız anlamının “bilgin, hekim, şaman” anlamlarına geldiğini görüyoruz.

40 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan Baksı Müzesi, sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi bölümlerinden oluşmaktadır. Kültür ve gelenekleri en iyi şekilde anlatmaya çalışan müze, 2012 yılında Bayburtlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan inşa ettirilmiş olsa da ilk yapılanma 2000 yıllarına dayanmaktadır. Devlet desteği alınmadan kurulan Baksı Müzesi, günümüzde dışarıdan gelenlerin dikkatini çekmektedir. Bayburt gezilecek yerleri arasında ilk olması gereken yerin de burası olduğunu düşünüyoruz.

Bayburt hakkında daha net bilgilere ulaşmak adına ziyaret edebileceğiniz Baksı Müzesi, kentin geçmişi ve bugünü ile ilgili fikir edinmenize yardımcı olacaktır.