Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Burdur Gölü'nün Muazzam Güzelliği

Burdur Gölü'nün Muazzam Güzelliği

Burdur gezilecek yerleri konusuna başlarken doğal güzellikler bakımından zengin olan yönlerini değerlendirmekle işe koyulmanızı öneriyoruz. Burdur’un kendinden en çok söz ettiren yerlerinden bir kısmı gölleridir. Bunların da en başında gelen göl, Burdur Gölü’dür.

Burdur Gölü, Söğüt Dağı ile Sulu dere Yayla dağ kütleleri arasında kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanan oluk şeklindeki tektonik çöküntünün sularla dolması ile oluşmuştur. Bakıldığında bile muazzam bir güzelliğe sahip olduğu rahatlıkla anlaşılan Burdur Gölü, tuz oranı en yüksek göllerden biri olmakla birlikte, Türkiye’nin en derin göllerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır.

Burdur Gölü

Besin maddeleri bakımından çok zengin olmamasına rağmen, canlıları barındırma yönünde oldukça zengin bir göldür. Burdur Gölü üzerinde, yüze yakın kuş türü, 300 bine yakın su kuşu, dikkuyruk ördekleri ve endemik kuş türlerine sahiplik etmektedir. Mükemmel görünümü, farklı doğası ve göze hitap eden güzellikleriyle ön plana çıkan Burdur Gölü, Burdur gezilecek yerleri arasında değerlendirmeniz gereken en güzel yerlerden biridir.