Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Çankırı Kalesi

Geçmiş dönemi ile büyük medeniyet ve imparatorluklara ev sahipliği yapan Çankırı, o dönemlerden kalan tarihi kalıntılarıyla incelenmesi gereken illerimizden biridir. Burada geçirdiğim günlerde ikinci olarak gittiğim yer, Hititler döneminde yapılan Çankırı Kalesi idi.

Çankırı Kalesi, ihtişamı, yüksekliği ve tarihi geçmişi ile dikkatleri üzerine çeker. 730 metre yüksekliğinde olan kale, Hititler tarafından kurulmuş, Romalılar, Bizanslar, Danişmentliler, Selçuklular ve son olarak Osmanlılar tarafından kullanılmıştır. Kullanıldığı her dönemde restorasyon ve onarım çalışmalarından nasibini alan Çankırı Kalesi, günümüze ulaşıncaya kadar bazı kalıntıları ile yine ayakta kalmayı başarmıştır. Aslında tahribatın nedeninin savaşlar olmadığını da söylemek gerekiyor.

Çankırı Kalesi

Bölgede geçmişten bugüne meydana gelen depremlerden dolayı Çankırı Kalesi zarar görmüş, her deprem sonrası belli kalıntıları kaybolmuştur. Tarihi bilgi ve kaynaklarda yer aldığına göre, Romalılar dönemine kadar, kaleye dahil olan nekropol alanı, su sarnıcı, dışarı ile irtibatı olan mağaralar, gözetleme kulesi bulunmaktaydı. Ancak bu ayrıntılar da yine yaşanan depremler sonucunda kaybolmuştur. Çankırı gezilecek yerleri arasında değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğümüz bu tarihi güzellik, tatilinizi daha güzel bir hale getirecektir.