Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Çelebi Ağa Camii

Tunceli tarihini yakından incelemek ve il hakkında bilgilere vakıf olmak için tarihi yerleri ile gezi turunuza başlayabilirsiniz. Çelebi Ağa Camii, Tunceli’nin Pertek ilçesinde ziyaret edebileceğiniz yerlerden biridir.

Cami, 1569 yılında Koca Hacılı Ali oğlu Çelebi Bey tarafından yaptırılmıştır. Tunceli’nin Pertek ilçesinde bulunan bu cami, kesme taş ve moloz taş kullanılarak inşa edilmiştir. üç kubbe ile üzeri örtülen caminin son cemaat yeri de yine kubbe ile örtülmüş, ana mekanı üzerinde büyükçe bir kubbe bulunmaktadır. Ana mekanın batısında yer alan beşik tonozlu yer, caminin en çok dikkat çeken yerlerindendir. Minare, çeşme ve eyvan burada bulunmaktadır. İki renkli kesme taştan yapılmış olması da ayrıca dikkat çekici bir görünüm kazandırmıştır.

Çelebi Ağa Camii

Çelebi Ağa Camii, ilk yapıldığı yerde değildir. Bunun nedeni, Keban Barajı’nın kurulmasıyla, caminin sular altında kalmasıdır. Bu olaydan sonra caminin taşları numaralandırılmış ve bugünkü yerinde yeniden monte edilerek yapılmıştır. Tunceli gezilecek yerleri arasında değerlendirmenizi önerdiğimiz bu yer ile şehrin geçmişini tanıma fırsatı yakalarken ilin geçmiş mimarisi hakkında da bilgi sahibi olacaksınız.