Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Diyarbakır Surları

Diyarbakır gezisine isabetli bir şekilde başlamak için öncelikle surlarından başlamak gerekiyor. Çünkü bu şehir, surlarıyla özdeşleşen ve dünya turizmi tarafından da bu özelliğiyle bilinen bir şehirdir. 5,5 KM. uzunluğa sahip olan Diyarbakır Surları, Çin seddinden sonra en uzun sur olma özelliğine de sahiptir.

Yapım tarihi olarak net bir bilginin mevcut olmadığı Diyarbakır Surları hakkında bilinen bir gerçek, M.Ö. 349 yılında Bizans İmparatoru Costantinus tarafından yenilenmiş olmasıdır. 16 kale 5 çıkış kapısına sahip olan Surlar, dünya turizminin gözde mekanlarından biridir. Aslında söylenen bazı rivayetleri incelediğimizde, surların altında da farklı bir şehrin olduğu görülmektedir.

Diyarbakır Surları

Yapı olarak oldukça sağlam olan surlar, şimdilerde turizm dünyasının uğrak yerlerinden biri halindedir. Burçlarının üzerine yapılan işletmeler, çay bahçeleri gibi yerler, hem Diyarbakır manzarasını izlemek hem de keyifli bir zaman geçirmek için oldukça ideal seçeneklerden biri olacaktır. Diyarbakır gezilecek yerleri konusunda ilk sıraya almanızı önerdiğimiz Diyarbakır Surları, 8 metre yüksekliğiyle dikkat çektiği gibi yapıldığı dönemlere ait kabartmalarıyla da göz dolduran bir güzellik sunmaktadır. Şehre tatil amaçlı ya da iş için gittiğinizde buraları mutlaka görmenizi öneriyoruz.