Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Evangelistriya Manastırı

Geniş bir arazi, doğal güzelliklere sahip adalarla çevrili olan Balıkesir ili, gezilecek yerler ve tatil beldeleri bakımından oldukça zengin olan illerimizden biridir.

Ayvalık tatil beldesini tercih edenlerin bu anlamda daha şanslı olduklarını ifade etmemiz gerekiyor. Gerek sahil ve plajları gerekse de tarihi mekanlarıyla ön planda olan Ayvalık, turizm dünyasının en çok ilgi gören yerlerinden biridir. Ayvalık gezilecek yerleri konusunda fikir verdiğimiz sitemizde, tarihi eserler hakkında da sizlere ön bilgi veriyoruz. Cunda adasının güneybatısında yer alan Evangelistriya Manastırı, gezilip görülecek yerler bakımından ilk sıralarda kendini göstermektedir.

1900’lü yılların başında sarımsaklı taşından inşa edildiği tarihi belgelerde yer alan Evangelistriya Manastırı, 3000 metrekare arazi üzerine kurulmuştur. Duvarlarla çevrili bir alanın içerisine kurulan manastır, yapıldığı dönemlerde denizciler tarafından kutsal manastır olarak kabul edilmiş ve inşaatının bitiminden sonra manastıra hediyeler bırakılmıştır. Kızlar Manastırı olarak da adlandırılan bu yer, en son sahibi tarafından tamamen yıkılmıştır. Detaylı bakıldığında, eğer böyle bir işe kalkışılmasa, bugün turizm dünyası adına oldukça önemli bir merkez haline geleceği görülecekti.

Farklı bir tatil, değişik yerlerde konaklama ve tatil günlerini değerlendirirken de en güzel yönlerini incelemek adına sitemizden Ayvalık tatili hakkında kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz. Gezilip görülmesi gereken yerler bakımından oldukça zengin olan ilçe, Balıkesir’in en önemli ilçelerinden biridir. Bu da tatilin daha keyifli geçmesi adına tercih edilebilecek yerlerden olmasını sağlamaktadır. Ayvalık otelleri ve fiyatları hakkında kapsamlı bilgilere yer verdiğimiz sitemizi inceleyerek en iyi şekilde tatilinizi değerlendirebilirsiniz.