Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Harbiye (Defne)

Doğal bir ortamda farklı bir atmosferi izlemek, yeşillikler arasında şelale sesi ve kuş sesleriyle huzur bulmak isteyenler için önerilebilecek en güzel yerlerden biri de Harbiye’dir. Antakya’ya 7 KM. uzaklıkta bulunan Harbiye (Defne) hem doğal açıdan hem de tarihi bakımdan önemli bir yerdir.

Hakkında efsanenin de olduğu bu tabiatın armağanı ile en iyi şekilde zaman geçirirken doğanın sunduğu muazzam güzellikleri keşfetmenin keyfini yaşayacaksınız. Antakya'da yer alan bu doğal yer, yerli ve yabancı turistlerin de bir hayli dikkatini çekiyor.

Harbiye (Defne)

Anlatılan efsaneye göre, Zeus'un oğlu ışık tanrısı Apollon nehir kenarında yürürken çok güzel, genç ve alımlı olan Daphne’ye tutulur. Ancak Daphne Apollon’un teklifini kabul etmez ve kaçmaya başlar. Yakalanacağından korktuğu için dua etmeye başlar ve “Ey toprak beni içine al” der. Daphne efsaneye göre bir ağaca dönüşür. Olay karşısında şaşkın kalan Apollon, bundan sonra ki şiir ve silah ödüllerini Defne ağacının dalıyla yapmaya başlar. Yine efsaneye göre defne ağacının gözyaşlarından bir şelalel oluşur. Böylesine bir efsane il dolu olan Harbiye, yeşili tonları, suyun sakinliği, şelalenin dinginliği ile ziyaretçilerine en iyi huzuru sunuyor.

Harbiye (Defne)

Akdeniz bölgesinde yer alan Antakya'da zamanınızı doğanın armağanları ile iç içe geçirmek ve gizemli yönlerini daha yakından tanımak için gezi listenize almanızı önerdiğimiz Harbiye-Defne, tatil günlerinize farklı bir renk katacaktır.