Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Hayrettin Paşa Camisi

Tatil günlerini değerlendirirken, farklı güzellikleri incelemek, tarihi mekanları ziyaret etmek, tarih öncesi zamanlara bir yolculuk yapmak gibi ayrıcalıklar, tatilinizin daha keyifli geçmesi adına oldukça ideal seçenekler olacaktır. Ayvalık tatil beldesinde, görülmesi gereken yerlerin çok fazlaca olması, turizm dünyasının bu yöne daha fazla eğilim göstermesini de sağlamaktadır. Ayvalık gezilecek yerleri arasında kendini gösteren Hayrettin Paşa Camii de bunlardan biri olmakla birlikte, ilginç yapısıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir.

Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesinde bulunan camii, daha önceleri kilise olarak kullanılmaktaydı. 1850 yılında inşa edilen kilise, Cumhuriyet döneminde camiye dönüştürülmüştür. 4000 metrekarelik bir araziye sahip olan caminin kullanım alanı 700 metrekare olarak görülmektedir. 18 metre yüksekliğine sahip olan Hayrettin Paşa Camii’nin minaresi 40 metre yüksekliğindedir. Ayvalık merkezinde yer alan tarihi cami, Avrupa ve ülkemiz turistleri tarafından oldukça ilgi gören tarihi mekanlardan biridir.

Ayvalık gezilecek yerleri konusunda fikir almak ve tatil zamanlarınızı değerlendirirken, farklı yönlerini keşfetmek için sitemizde yer alan bilgileri inceleyebilirsiniz. Ayvalık otelleri hakkında da kapsamlı bilgilere yer verdiğimiz sitemizde, tatilinizin daha renkli geçmesini sağlayacak birçok yönü elde edebilirsiniz.