Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
İç Kale

Diyarbakır’ın tarihi, oldukça uzun zamanlara dayanmaktadır. Yapılan incelemeler ve araştırmalara göre M.Ö 3 yüzyıllarına dayanan bir geçmişi ile merak uyandıran yönleri oldukça fazladır.

Aslında tarihinin geçmiş sayfalarına bakıldığında burada pek çok medeniyet de kendini göstermiş, farklı krallıklar tarafından yönetilmiştir. Tarihi bilgi ve kaynaklara göre Diyarbakır’ın ilk kurucuları Asurlar’dır. O dönemlerde adının “Amidi” olduğu da yine devam eden kaynaklarda görülmektedir.

İç Kale

Farklı kültür ve uygarlıkların belli dönemlerde kendini gösterdiği şehirde, bilinen medeniyetler ve krallıklardan bazıları; Hurri-Mitanniler, Urartular, Persler, Romalılar, Selevkoslar, Partlar, Büyük Tigranlar, Araplar, Emeviler, Abbasiler, Şeyhoğulları, Mervaniler, İnaloğulları, Nisanoğulları, Selçuklular, Artuklular, Eyyübile ve İlhanlılar gibi tarihlerinin önemli isimleridirler. Bulunulan çevre içerisinde de sürekli olarak merkez konumunda görülen İç Kale,">Kale, Diyarbakır’ın asıl kurulduğu yer olarak bilinmektedir. Yakınlarından geçen Dicle Nehri ise şehre daha farklı bir hava katıyor. Gidip görmenizi önemle önerdiğimiz yerlerden olan İç Kale, gerçek bir tarihin izlerini sizlere de sunacaktır.

İç Kale

Diyarbakır gezilecek yerleri arasında mutlaka sıraya almanız gerektiğini ifade etmeden geçmemek gerekiyor.