Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
İslahiye Medresesi

Bitlis gezilerinin keyifli ve daha hoş geçmesini sağlamak için yapılacak en güzel aktivitelerden biri de tarihi yerlerinde gezmek olacaktır.

Oldukça uzun dönemlere tanıklık eden yönleriyle bilinen Bitlis, tarihi medreseleri, camileri, kalesi ve yeşil alanıyla Doğu Anadolu bölgesinin güzel şehirlerinden biridir. Burada zaman geçirdiğinizde tarihi değerleri incelerken görmenizi önerdiğimiz yerlerden biri de İslahiye Medresesi’dir.

İslahiye Medresesi | Bitlis

İslahiye Medresesi, 1216 yılında Selçuklar tarafından inşa edilmiştir. Ardından geçen zamanla onarıma ihtiyaç duyulan medrese, 1589 yılında yeniden onarıma tabii tutulmuştur.

İslahiye Medresesi

Günümüzde arkeoloji müzesi olarak hizmet veren İslahiye Medresesi’nin ön portalı oldukça dikkat çekicidir. Bununla birlikte geniş bir bahçesiyle de dikkat çeken medresenin ön bahçesinde, II. Şerefhan, Veli Şemseddin, Ziyaeddin Han ve Üç Bacılar Türbesi bulunmaktadır. Bitlis gezilecek yerleri konusunu değerlendirirken bu mükemmel yapıya sahip olan medreseyi mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz.