Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Kahramanmaraş gezinize başlarken kentin geçmişi hakkında bilgi edinmek, kültürel değerlerini incelemek ve şehri daha yakından tanımak için Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi’ne mutlaka uğrayın.

Şehrin bilinen müzelerinden olan arkeoloji müzesinde, Maraş tarihinin nerelere kadar uzandığını daha net bir şekilde sergilenen kalıntı ve tarihi eserlerden anlayabilirsiniz. Kahramanmaraş’ta ilk yerleşimin Üst Paleolotik Çağdan beri olduğu, arkeolojik kazı çalışmalarının yapıldığı Döngel Direkli Mağarası’nda saptanmıştır. Aslında Selçuklar döneminde Dulkadiroğlu Beyliği döneminde Kahramanmaraş Kalesi’nin içerisinde Geç Hitit dönemi eserlerinin sergilendiği bilinmektedir. Ancak bu müzenin akibeti hakkında bilgi bulunmamaktadır. 1947 yılına gelindiğinde Taş Medresede tarihi eserler sergilenmeye başlamıştır. 1961 yılında ise yeniden Kahramanmaraş Kalesi'ne taşınmıştır. 1975 yılına gelindiğinde ise bugün ki yerine taşınarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi toplam 7 bölümden oluşmaktadır. Her bölümde farklı bir tarihin eserleri sergilenmektedir. Bu bölümler; Antik Fil Sergi Salonu, Direkli Mağarası Kazı ve Canlandırma Salonu, Domuztepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonu, Hitit ve Geç Hitit Eserleri Sergi Salonu, Mozaik Sergi Salonu, Taş Eserler Sergi Salonu ve Kronolojik Arkeolojik Eser Sergi Salonu bölümüdür.

Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi

Her birinde kentin farklı bir yönünü inceleme şansını elde edecek şehrin geçmişi hakkında daha farklı fikirlere ulaşacaksınız. Kahramanmaraş gezilecek yerleri arasında ilk olması gereken arkeoloji müzesi ile gezinizde gitmeniz gereken yerler hakkında da fikir almış olacaksınız.