Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Kapıkaya Harabesi

Antik kentler bakımından oldukça zengin olan Isparta, tarihi gezi yapmak adına tercih edilebilecek en güzel şehirlerden biridir. Özellikle de harabeye dönmüş antik kentleri incelediğinizde, tarihin farklı dönemlerinde insanların yaşam biçimlerini değerlendirme imkanı bulacaksınız.

Isparta'nın gezilmesi gereken en güzel yerlerinden biri de Isparta şehir merkezinde Güneyce ve Çukurca köyleri arasında Güneyce Köyüne 5 km. uzaklıkta yer alan Kapıkaya Harabesidir.

Kapıkaya Harabesi

Kapıkaya Harabesi, tam olarak hangi tarihlerde yapıldığına dair bilgilerin olmadığı bir yerdir. Hellenistik dönemlerde kurulduğu düşünülen antik kent için Sandallion, Minassos, Tityassos gibi isimler verilmektedir. Bulunduğu yer eğilimli bir arazidedir. Güney tarafı surlarla çevrili olan Kapıkaya Harabesinin kuzey tarafında ise büyük bir kayalık bulunmaktadır. Kentin girişi, Sagalassos'da olduğu gibi nişle stotekler  (külkabı) yapılmıştır.

Kapıkaya Harabesi

Farklı bir mimari ve özellikleri bulunan Kapıkaya Harabesi, Isparta gezilecek yerleri arasında değerlendirebileceğiniz yerlerden biridir. Tarihin gizemli yönlerini kente armağan eden bu güzel yapı, seyahatinize farklı bir renk ve farklı bir ahenk katacaktır.