Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Köprülü Mehmet Paşa Cami

17. yüzyıl mimarisini görmek, tatil yaparken bir de farklı açılardan değerlendirmelerde bulunmak için Safranbolu gezilecek yerleri hakkında sizlere sunduğumuz bilgileri incelemeye devam edin. Gezi günlerinizde mutlaka değerlendirmeniz gerektiğini düşündüğümüz yerlerden biri de Köprülü Mehmet Paşa Camii’dir. 1662 yılında Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa'nın talebi üzerine yaptırılan cami, hem tarihi uzunluğu ve hem de iç-dış mimari özellikleriyle görülmeye değer yerlerden bir yerdir.

Safranbolu-Çeşme mahallesinde, Safranbolu Çarşısı içerisinde yer alan bu tarihi mimar, en güzel yönleriyle görülmesi gereken mükemmelliklerden bir yerdir. 1662 yılında bu yana ayakta kalmayı başaran Osmanlı mimarisi Köprülü Mehmet Paşa Camii, Kent Tarih Müzesi Safranbolu tatil günlerinizi daha da renkli hale getirecektir.

Güzel bir tatil, aradığınız huzur ve keyif, tarihin derinliklerine yolculuk gibi birbirinden farklı tatil seçeneklerinin yer aldığı Safranbolu’da görülmesi gereken yerler ve Safranbolu otelleri hakkında sunduğumuz bilgileri inceleyerek zamanınızı değerlendirmede daha fazla kolaylık elde edebilirsiniz. Daha kaliteli tatil, en iyi şekilde zaman geçirmek ve daha fazlasına ulaşmak için sitemizi incelemeye devam edin.