Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Kulu Gölü (Düden Gölü)

Kulu Gölü (Düden Gölü)

Ankara,">Ankara, iç Anadolu bölgesinde yer alan ve deniz ile sınırı olmayan bir yerdir. Ancak gölleri, göz dolduran güzelliklere sahiptir. Kulu Gölü de bunlardan biridir.

Ankara’nın değerlendirilmesi gereken en önemli özelliği tarihi ve doğal güzellikleridir. Geçmiş dönemde olduğu gibi Cumhuriyet döneminde de bir hayli önemli bir konuma sahip olan başkent Ankara, siyasi duruşu ile birlikte bir de doğal alanları ile göze çarpar. Göller ise kendi başına muazzamlık kalitesindedir. Yine bu güzellikler arasında incelenmesi gereken bir göl de Ankara adına büyük bir önem taşıyan Kulu Gölü’dür. Kulu ilçesine 5 km. mesafede yer alan göl üzerinde çok sayıda adacık bulunmaktadır. Ancak ne var ki teknolojinin insan hayatına getirdiği olumsuzluklar, Kulu Gölü adına da talihsiz olayların yaşanmasına neden olmuş, yaşanan su seviyesi düşmesinden dolayı, göl neredeyse kuruma durumuna gelmiştir. Üzerindeki 9 adacık ise tamamen kara ile bir hale gelmiş durumda.

Kulu Gölü

Turizm dünyasında büyük önem taşıyan Kulu Gölü, görülmeye değer yönleriyle mutlaka incelenmesi gereken yerlerden biridir. Gerek verdiği huzur gerekse de ülkemiz adına önem taşıyan bir yer olması açısından Kulu Gölü’nü gezi listenize almanız, isabetli bir kararın, doğal bir hali olacaktır.

Düden Gölü olarak da bilinen bu yer her ne kadar olumsuz şartların mustaribi halinde olsa da yine de görülmeye değer yerlerden biridir.