Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Mümtazlar Gezi Evi

Safranbolu tatili yaparken değerlendirmenizi önerdiğimiz yerden biri de Mümtazlar Gezi Evi’dir. Bu evin tarihi oldukça uzun zamanlara dayanmaktadır. 1888 yılında, Müftü ve Müderris olan Ziya Efendi tarafından inşa ettirilen ev, geleneksel mimariye uygun olarak tasarlanmıştır. Safranbolu merkezinde yer alan ev, bugün müze olarak ziyarete açıktır. 3 giriş bölümünden oluşan evin içerisinde haremlik ve selamlık bölümleri birbirinden ayrı olarak yapılmıştır.

Osmanlı mimari ve dokusunu incelemek için de en güzel fırsatlardan biri olan Mümtazlar Gezi Evi, Safranbolu’da en çok dikkat çeken yapılardan biridir. Mutlaka gezi listenize almanız gerektiğini düşündüğümüz bu geleneksel mimariye sahip müze, turizm dünyasının da Safranbolu gezilerinde en çok uğranılan mekanlarından biridir.

Tarih kokan yönleri, doğal güzellikleri, kanyonları ve yeşil alanlarıyla en iyi şekilde tatil yapmayı sunan Safranbolu’da zamanınızı daha iyi değerlendirme ayrıcalıklarına sahip olmak ve aradığınız tatil günlerini daha iyi değerlendirmek için sitemizden Safranbolu gezilecek yerler, Safranbolu otelleri ve fiyatları hakkında sunduğumuz bilgileri inceleyebilirsiniz