Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Niğde Müzesi

Niğde’nin geçmiş tarihi değerlerini daha yakından tanımak, kentin tarih öncesi kültürü hakkında fikir edinmek için Niğde’de gezilecek yerler listenizin başına Niğde Müzesi’ni alarak kent turuna başlamanızı öneriyoruz.

Niğde müzesi, Anadolu arkeolojisi bakımından oldukça zengin bir yerdir. Osmanlı dönemine gelinceye kadar pek çok uygarlıkların elinde kalan şehirde, farklı dönemlerden günümüze kadar ulaşan arkeolojik eserlerin sergilendiği Niğde Müzesi, faaliyetlerine ilk olarak 1939 yılında Akmedrese’de başlamıştır. II. Dünya Savaşı’nın sonrasında İstanbul arkeoloji müzesi olarak kullanılan medrese, Niğde’nin müze anlamında zenginleşmesiyle şehrin kendine ait müzesi haline getirilmek için gerekli bakım ve restorasyon çalışmaları yapılmış ve 1957 yılında hizmet vermeye başlamıştır. daha sonra 1977 yılında eserlerin çoğalmasıyla yeni binasına taşınmıştır.

Niğde Müzesi

6 salondan oluşan Niğde müzesinin birinci salonunda bölgede, Neolitik Çağa tarihlenen Pınarbaşı Höyük, Köşk Höyük, Tepecik Höyüğü ve Kaletepe Obsidiyen Atölyesi kazı çalışmalarında bulunan Obsidiyen aletler, mezar buluntuları, tanrı heykelcikleri gibi tarihi eserler sergilenmektedir. İkinci bölümde ise amardı İlçesi, Celaller Köyü, Göltepe Höyüğü kazılarında bulunan madencilere ait buluntular sergilenmektedir. Üçüncü salona geçtiğinizde Nahita ve Tuvanuva krallıklarına ait olarak bilinen “Fırtına ve bereket tanrısı” stelleri ve Hitit Hiyeroglifiyle yazılmış kitabeler, Kaynarca Tümülüsü buluntuları, Frig dönemi seramikleri ve “Göllüdağ Aslanı” gibi tarihi değerler sergilenmektedir. Müze gezisinin dördüncü bölümüne geldiğinizde Helenistik, Roma ve Bizans Dönemine ait kalıntılar sergilenmektedir. Buradan geçiş yapıp beşinci bölüme geçiş yaptığınızda sikke bölümü ile karşılaşacaksınız. Burada yine farklı dönemlere ait sikke ve sikke basmak için kullanılan aletler sergilenmektedir. Son olarak altıncı bölüme geldiğinizde etnografik eserleri burada göreceksiniz.

Niğde Müzesi

Şehrin geçmiş kültürünü yansıtan kıyafetler, gündelik kıyafetler ve kullanılan araçlar sergilenmektedir. 6 bölümden oluşan Niğde Müzesi’ni gezdikten sonra şehrin diğer tarihi yerlerini gezmeye başlayabilirsiniz.