Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.

Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Ordu’da gezilecek yerler listenizi hazırlarken, şehrin kültürel değerlerini öğrenebileceğiniz Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi ile gezinize başlayabilirsiniz. Ordu’nun yaşam değeri ve kültürü ile ilgili aradığınız bilgileri burada sergilerle görebileceksiniz.

Ordu şehir merkezinde yer alan Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi, hem bina bakımından hem de içerisinde sergilenen değerler bakımından ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. İl merkezinde, Selimiye Mahallesi, Taşocak Caddesi üzerinde yer alan Paşa Konağı’nın ilk yapım tarihi 1896 yılına dayanmaktadır. Ordu eşrafından Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. Oldukça görkemli bir görünüme sahip olan konak, toplamda 625 metrekare alan üzerine kurulmuştur. Zemin katı ile birlikte 3 katlı olan konağın dikkat çeken dış mimarisi ve iç dizaynı vardır. Bitki süslemeleri, kabartmalar ve diğer yönler.

Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Yapıldığı 19. Yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Paşaoğlu Konağı’nın yapımında İstanbul’dan gelen ustalar çalışmışlar. Konağın taşları Ünye’den, çiniler ise Romanya’dan getirilmiştir. Yani bu özellikleri bile göz önüne aldığınızda nasıl bir yapıya sahip olduğunu tahmin edebilirsiniz. Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi’nin zemin katı idare, birinci katı etnografik eserler seksiyonu, ikinci katı ise konağı anlatabilecek özelliklerde tasarlanmıştır.

Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Şehrin kültür ve geçmiş değerlerini öğrenmek, yaşantısı hakkında bilgi edinmek için ziyaret etmenizi önerdiğimiz Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi, zamanınızı değerlendirmek ve şehri daha yakından tanımak için size yardımcı olacaktır.