Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Profitis İlias Kilisesi

Tarihi yerler bakımından zengin olan bir yerde yaz tatilini değerlendirmek, tüm güzellikler içinde farklı bir ortamın havasını solumaya neden olacaktır.

 

Ayvalık tatil beldesinin tarihi yerler bakımından zengin bir yer olduğunu daha önce de söylemiştik. Özellikle kiliseleriyle ünlü olan yer, antik alanlarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Ayvalık gezilecek yerler arasında kendini gösteren Profitis İlias Kilisesi, 1835 yılında inşa edilen bir kilisedir.

1944’te yaşanan deprem ile büyük bir tahribata uğrayan kilise, daha sonra restorasyon çalışmasına uğramadığı için gittikçe daha da harabe bir yer haline gelmiştir. II. Dünya savaşı sırasında, kilise, Ayvalık’ın en yüksek tepelerinden birinde yer aldığı için tehlikeyi bildirmek için üzerine bir çan konmuş ve tehlike zamanında çan ile halk uyarılmıştır.7

Ayvalık sahilleri, kumsal ve plajlarının yanı sıra bir de tarihi bakımdan önemli yerlere sahip olması, turizm dünyasının daha fazla üzerinde durmasını sağlamaktadır. Kapsamlı güzellikler, değerlendirilmesi gereken alanlar ve daha fazlasına sahip olan Ayvalık’ta ailece tatil yapmak ve güzellikleri incelemek çok daha güzel bir tatil yapmanızı sağlayacaktır.

Keyif içinde zaman geçirmek, kaliteli konaklama hizmetlerine sahip olmak ve en güzel yönleriyle Ayvalık gezilecek yerleri inceleyebileceğiniz sitemiz ile tatilinizin daha kaliteli geçmesini sağlayacaksınız.