Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Safranbolu Yoruk köyü

Safranbolu, tarihi ve turistik yerleriyle bilinen ve son zamanların en çok tercih edilen tatil yerlerinden biridir. Aslında Safranbolu denince, aklıma hep Anadolu insanları ve geçmiş Anadolu medeniyetleri gelir. Yaşamlarıyla, standartlarıyla ve geleneksel hayatlarıyla ilgi çeken bir yer olan gezilecek yerleriyle de ünlü bir yerdir. Merkeze 20 KM. uzaklıkta yer alan Yörük Köyü de gezilecek yerlerinden biridir. 450 yıllık bir geçmişe sahip konakların bulunduğu köy, 1997 yılında koruma altına alınarak Sit alanı olarak belirlenmiştir.

Her yanı tarih kokan Yörük Köyü, Açık Hava Müzesi ile misafirlerini karşılayan bir yerdir. Duvarlarına işlenmiş tarihi dokular, sokak taşları ve çevre güzelliği, görülmeye değer yönlerinden sadece bazılarıdır. Zamanınızı değerlendirmek, en iyi şekilde tatil yapmak ve tarihin derin sayfalarına doğru bir yolculuğa çıkmak için mutlaka gidilmesi gereken yerlerden birinin de bu tarihi köy olduğunu söylememiz gerekiyor.

Safranbolu gezilecek yerleri konusunda fikir almak Safranbolu otelleri ve fiyatları hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için sitemizin ilgili bölümlerini ziyaret edebilirsiniz. Keyifli bir tatil, eşsiz güzelliklere ortak zaman için sizlere sunduğumuz sitemizden yararlanarak Safranbolu popüler yerleri hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.