Tatiliniz Cennet Olsun!
Hemen üye olun, tatilinize renk katın.
Saitabat Köyü Bursa

Bursa’nın güzellikleri içerisinde zaman geçirmek gerçekten de benim için çok farklı oldu. Tabiatın tüm renklerini bu şehirde bulmak mümkündür.

Yeşili, mavisi, kayaların kahvesi ve daha aklınıza gelebilecek doğal tüm güzellikleri burada yakalayabilirsiniz. İkinci olarak gittiğim Bursa gezilecek yeri Saitabat Köyü oldu.

Saitabat Köyü | Bursa

Köy, önceki ismi ile “Bayındır Köyü” olarak da biliniyor. Daha ilk gittiğimde köy girişinde beni karşılayan Güvercinli Dere ve Akçay akarsuları, hayran kaldığım bir görünüme sahipti. Köy çıkışında da aynı akarsular misafirlerini uğurluyor. Köy içinde gezilecek birçok yayla veya piknik alanı diye tabir edebileceğimiz yerler bulunuyor. Biraz da tarihini incelemeye koyulduğumda, tarihinin de uzun bir geçmişe sahip olduğunu öğreniyorum. I. Dünya Savaşı sırasında Rus istilasından, korunmak isteyen Artvinliler buraya sığınmışlar, ancak bir dönem sel felaketinden köy harabeye dönmüş.

Saitabat Köyü | Bursa

Şimdilerde bir köyden daha farklı olarak villa tipi evlerin daha fazla görüldüğü Saitabat Köyü, doğrusu Bursa gezisi sırasında en beğendiğim yerlerden biri oldu. Ulaşım bilgisi hakkında hemen bilgi vereyim. Saitabat Köyü, Bursa şehir merkezine 24 Km. uzaklıkta, Kestel ilçesine ise 12 KM. mesafede yer alıyor.